Ιστορία

Είμαστε μια οικογενειακή εμπορική εταιρεία που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1920 στα Γιάννενα από τον παππού μας Δημήτριο Δούμα με αντικείμενο αρχικά την εισαγωγή και χονδρικό εμπόριο εδώδιμων-αποικιακών ειδών. Μετά από λαμπρή πορεία, στην Ήπειρο και σε όλη την Ελλάδα, στον τομέα αυτό, με τους υιούς του Δημητρίου Δούμα, τον Λέανδρο αρχικά και ενεργά έως το 1973 & τον Γιάννη από το 1960 μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, να παίζουν το δικό τους καταλυτικό ρόλο στην πορεία αυτή, τη δεκαετία του 1970 η εταιρεία μας διευρύνει το αντικείμενο της και στην εμπορία ζωοτροφών με πελάτες κυρίως μονάδες της Β.Δ. Ελλάδας.

Το όραμα όμως του Ιωάννη Δούμα για τη διαφαινόμενη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην Ελλάδα, δεν σταμάτησε εκεί.

Ανήσυχο πνεύμα, με μόρφωση και πρωτοπόρες ιδέες, αντιλήφθηκε πολύ νωρίς το ρόλο της ιχθυοκαλλιέργειας στο μέλλον της χώρας μας, δεδομένης της εξαιρετικής ποιότητας των εσωτερικών υδάτων της και των απεριόριστων δυνατοτήτων και προοπτικών της θάλασσας και της ακτογραμμής της.  

Έτσι, στις αρχές της δεκαετίας του 1980, παράλληλα με τα εδώδιμα-αποικιακά, η εταιρεία μας άρχισε να συνεργάζεται με τη μακράς παράδοσης βιομηχανία ιχθυοτροφών Trouw, παραγωγό εταιρεία των ιχθυοτροφών Trouvit, οπότε και αρχίζει δειλά- δειλά να δραστηριοποιείται στο νεοφυή τότε κλάδο της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας. Μετά από πολλά χρόνια ο κλάδος αναπτύσσεται δυναμικά οπότε και η εταιρεία μας αποκτά το δικό της σημαντικό θώκο στον κλάδο. 

Σήμερα και μετά από 100 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, ως επίσημος εκπρόσωπος και αποκλειστικός διανομέας των ιχθυοτροφών Skretting του ομίλου Nutreco, μετεξέλιξη της Trouw, εμείς της τρίτης πια γενιάς, απόγονοι του Γιάννη Δούμα, πιστοί στους στόχους και στις αξίες που μας μεταλαμπαδεύτηκαν από τους προγόνους μας, καταφέρνουμε, με έδρα πάντα τα Γιάννενα και δραστηριότητα σε όλη την ελληνική επικράτεια, να παραμένει η εταιρεία μας μια υγιής και αξιόπιστη οικονομική μονάδα που ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

Στο τιμόνι της επιχείρησης βρίσκεται η Λυδία Δούμα η οποία με επιτυχία και αφοσίωση ηγείται τα τελευταία 20 χρόνια της «επιχειρηματικής μας οικογένειας», τους εταίρους δηλαδή και το ανθρώπινο δυναμικό που με συνέπεια και προσήλωση ενστερνίζονται και εφαρμόζουν διαχρονικά τις αρχές της Δ.ΔΟΥΜΑ ΥΙΟΙ Ο.Ε.